23 mei 2008

Frankrijk april en mei 2008 (dl.3)

Vrijdag 25 april vertrokken met als tussenstop Wijk en Aalburg waar we hebben gestaan op de camperplaats bij bakkerij Hardeman. 's Avonds een wandeling door het dorp en langs de rivier gemaakt. Zaterdag 26 april vertrokken via een mooie route naar Nieuwpoort in Belgie waar we hebben overnacht op camperplaats De Zwerver, een mooie plek met alle voorzieningen en waar men zelfs langs kwam met verse soep.
Zondag 27 april een wandeling door Nieuwpoort gemaakt.
Maandag 28 april verder gereisd richting Normandie waar we de route langs de kust hebben gevolgd, de D940, een prachtige route en waar we het vooral hebben getroffen met het weer.We hebben overnacht op camping La Pinede in Etaple sur Mer, een camping die ons een beetje tegenviel, het sanitair niet geweldig onderhouden en 's morgens waren de douches nog gesloten.

Dinsdag 29 april verder langs de De 940 richting Honfleur, voor ons de eerste keer over de Pont de Normandie. Indrukwekkend! Ook zijn we nog wezen kijken bij de camperplaats St. Valery en Caux waar ik zeer nieuwsgierig naar was. Het is inderdaad een prachtige plek, maar heel druk.We hebben de nacht doorgebracht op camping La Briquerie zo'n 3 kilometer van Honfleur. http://www.campinglabriquerie.com/
Woensdag 30 april vertrokken richting Tours met de bedoeling iets te zien van de kastelen in die omgeving, het was een mooie route door een lieflijke, groene, heuvelachtige omgeving en we hadden mooi weer tot Le Mans. Daar kregen we te maken met hevige regen, hagel en onweersbuien. Eindpunt van deze dag camping La Rive du Cher en daar zijn we ook de volgende dag nog gebleven. Donderdag 2 mei vertrokken richting kasteel Chenonceau dat prachtig moest zijn. Dat bleek, bussen vol, rijen dik voor de kassa's, we hebben het maar voor gezien gehouden en zijn verder gereden naar kasteel Valencay dat we hebben bezichtigd. Vandaar zijn we naar Donzenac gereden in de buurt van Brive La Gaillarde. Daar hebben we geslapen op camping La Riviere, waar we helemaal alleen stonden in een parkachtige omgeving. Zaterdag 3 mei op weg richting Toulouse via vreselijk enge smalle weggetjes,( foutief ingestelde navigatie) wel heel mooi, maar niet geschikt voor de camper. Na herstel hadden we een overweldigend, mooie route naar Toulouse. De camping Le Rupe was goed verzorgd maar er stonden vaste gasten met wel heel krakkemikkig kampeermateriaal. Zondag 4 mei zijn we op deze camping gebleven en hebben 's middags een wandeling gemaakt naar een park waar allerlei vrijetijdsmogelijkheden waren. Er was een waterskibaan, een jeu de boulebaan en een atletiekstadion waar op dat moment wedstrijden 110 meter horden aan de gang waren en ook was men aan het polsstokhoogspringen. En in de grote vijver kon men ook vissen.
Maandag 5 mei zijn we vertrokken naar camping L'Arize in La Bastide de Serou in de Pyreneeen. Hier zullen we onze vrienden weer ontmoeten die in de weken dat wij naar huis waren hun reis hebben voortgezet naar Spanje. En vanaf hier zullen we gezamelijk verder trekken. De camping ziet er prima uit, met een speciaal gedeelte voor campers met alle voorzieningen. http://www.camping-arize.com/ Dinsdag 6 mei zijn onze vrienden gearriveerd en hebben we onze ervaringen van de laatste weken uitgewisseld en de plannen voor morgen verder besproken

Geen opmerkingen: