28 sep. 2009

Zuid-Nederland en een stukje Duitsland september 2009

20/9. Vanmorgen vertrokken voor een reisje naar het zuiden van ons land en in het bijzonder naar Delft, een stad waar we nog nooit waren en die we toch eens wilden bekijken. Via de autobaan bereikten we halverwege de middag camping Delftse Hout. Het is een prachtige camping met veel camperplaatsen en op loopafstand van de stad. http://www.delftsehout.nl/
 In het campingrestaurant hebben we een hapje gegeten en daarna hebben we nog een eind gewandeld in de omgeving van de camping, het is er prachtig en aan de overkant van de camping kun je door de weilanden lopen waar je veel vogels kunt zien. Wij zagen er een grote groep ganzen. Heel mooi en dat zo dicht bij de stad.
21/9. Vanmorgen na het ontbijt meteen op pad naar het centrum van Delft. De afstand is niet groot, zo'n kwartiertje lopen, dus gemakkelijk te doen. We vinden het een mooie stad met zijn grachten en de boogbruggetjes. Ook prachtige oude gebouwen met mooie gevels. Rond de markt vind je veel van de bezienswaardigheden zoals: de Nieuwe Kerk, het Stadhuis. Iets verder heb je de Oude Kerk en het Prinsenhof. In de Nieuwe Kerk liggen de overleden Oranjes en in de Oude Kerk vind je de tombes van o.a. Tromp en Piet Hein. Al met al, heel interessant.

22/9. Vanmorgen koers gezet naar Zeeland met als eindbestemming Zeeuws-Vlaanderen. Via Rotterdam en o.a. Brouwersdam, Grevelingendam en de Westerscheldetunnel kwamen we aan in Hoek waar we een plaatsje vonden op Vakantie-eiland Braakman. http://www.braakman.nl/

Onderweg hebben we in Stellendam gepauzeerd voor een kopje koffie en bij het Deltapark Neeltje Jans hebben we een langere middagpauze gehouden.
In Domburg tenslotte hebben we een plekje voor de camper gezocht,  het plaatsje verkend en een wandeling gemaakt hoog langs de zee.

23/9. Hoewel het in de bedoeling lag naar Normandie te gaan hebben we vanmorgen onze plannen bijgesteld. We hebben tijdens de laatste reizen zoveel zee en binnenwateren gezien dat het ineens niet meer zo hoefde. En dat is het mooie van een camper, je kunt gaan en staan waar je wilt, dus zijn we via Antwerpen en Eindhoven naar Kleve gegaan en hebben daar overnacht op camperplaats Am Spoykanal. Het is een leuke plek en mooi dicht bij de stad. 's Avonds nog weer een eindje gewandeld.
24/9. Omdat we niet precies wisten waar naartoe hebben we vanmorgen eens eerst goed overlegd over een volgende bestemming. Dat is geworden Campingplatz Eggewald in de buurt van Paderborn. Het is er prachtig wat natuur betreft maar in "the middle of nowhere". En fietsen met die hoogteverschillen is voor ons iets te hoog gegrepen. Wat de camping betreft het is een boerencamping en hun streven is alles op biologische manier te doen, heel lovenswaardig. Er is bij de camping een historisch traktorenmuseum waar nog volop aan gewerkt wordt.
http://www.traktorenmuseum.de/  Omdat we overal zo ver vanaf zitten gaan we morgen maar weer verder en nu naar Ferienpark Teutoburgerwald in Barntrup en als alles een beetje meezit willen we daar wat langer blijven. Het is tenslotte nog steeds prachtig weer.
25/9. Vanmorgen rond koffietijd waren we in Barntrup. Het is een prachtige camping, nieuw sanitair, een paar mooie camperplekken op de camping maar ook voor de ingang van de camping een aantal super de luxe camperplaatsen met bij elke plek een stenen barbeque en een eigen terras van kunstgras. Naast de camping ligt een zwembad (nu gesloten) maar in het hoogseizoen kun je als gast van de camping daar ook gebruik van maken en ook daar liggen nog een paar camperplaatsen met alle voorzieningen.
http://www.ferienparkteutoburgerwald.eu/  De stad ligt op een paar minuten loopafstand, maar je moet wel een stukje heel steil omhoog. Barntrup ligt niet eens zo ver van onze woonomgeving, maar  het is er compleet anders met z'n heuvels van zo'n 350 meter hoog en mooie vergezichten.
Hoewel we plannen hebben voor een langer verblijf  zie ik het een beetje donker in. Henk begint te hoesten en te proesten en begint te klagen over hoofdpijn. We bekijken het morgenvroeg wel.
26/9. Ja hoor, het ziet er niet zo goed uit en we besluiten om een eind aan deze reis te maken, even alles inpakken en wegwezen. Vroeg in de middag zijn we thuis en is Henk snel onder de wol gekropen. Ik heb de camper uitgepakt en ben maar met de vakantiewasjes begonnen en zo pak je heel gauw het leven van alledag weer op. En de volgende reis: daar gaan we nu weer over nadenken en dat is voor mij al vaak de helft van het plezier.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Leuk, benieuwd waar de volgende reis zonder eindbestemming naar toe gaat.

Anoniem zei

Leuk verslagje weer. Gelukkig gaat het met pa wat beter, nu eerst een weekendje Esonstad.Groetjes,Margret