22 jul 2008

Noord-Nederland en Noord-Duitsland juli 2008 dl.3 (dl.2 en dl.1 hieronder)

Op 13 juli met prachtig weer vertrokken naar het plaatsje Waren. Aan de haven vonden we al snel een parkeerplaats voor de camper en konden we de stad gaan bekijken. En we troffen het er was van alles te doen: kermis, optredens, op verschillende plaatsen was er markt en er was een stuntrijder die allerlei capriolen uithaalde op verschillende motoren.Ook hebben we lekker in het zonnetje genoten van het uitzicht over de Muritz.Tegen de middag zijn we verder gereden richting Ludwigslust maar de bewegwijzering was zo slecht dat we doorgereden zijn naar Dannenberg waar we een camping hebben opgezocht. Daar hadden we een mooie plek maar we hadden een niet zo'n prettig bericht gekregen van het thuisfront zodat ons plezier op dat moment niet zo groot was.
Op 14 juli zijn we maar weer gaan rijden, dan word je gedwongen om aan andere dingen te denken, ik moet mijn aandacht bij de te rijden route houden en Henk zijn aandacht bij de weg, want naar huis gaan was geen optie, het bericht had niet te maken met onze familie maar was wel van dien aard dat het ons erg aangreep.We hebben allerlei kleine weggetjes gereden en dat is altijd fijn, niets geen gejakker en je ziet een land zoals het werkelijk is. We wilden naar Nienburg aan de Weser, daar is een camperplaats pal aan de rivier en dat leek ons wel wat. Maar dat dachten er blijkbaar meer want toen we daar arriveerden was er geen plekje meer vrij. We hebben toen in de campergids een ander plekje gezocht en wel Waldferienpark Steyerberg op zo'n 20 kilometer van Nienburg. Om er te komen was niet eenvoudig er waren omleidingen en het bleek dat het adres in de campergids niet klopte. We kwamen n.l. in een woonwijk terecht en een vriendelijke man bood aan ons te begeleiden naar de camperplaats. Hij bleek daar te werken en had ons al zien rijden. Het was een mooie plaats midden in een mooi bos en weer met alle voorzieningen. Alleen moesten we de andere dag weer verder want er waren in de wijde omgeving geen winkels en ons brood was op.

Op 15 juli hebben we eerst ons oudste kleinkind telefonisch toegezongen voor zijn verjaardag en daarna zijn we gaan rijden. Na alle emoties hadden we zin om een paar daagjes lekker op een camping te staan en we vonden dat we dat net zo goed in Nederland konden doen. Dus bij hoge uitzondering via de autobaan richting Winterswijk waar we wat inkopen hebben gedaan bij een bekende kampeergigant. Daarna naar camping de Reehorst in Vorden. http://www.dereehorst.nl/
Daar hadden we een heel mooie plek.
Op 16 juli 's morgens op de fiets naar Vorden, de afstand viel mee, ongeveer een kwartiertje op de fiets. Daar hebben we wat proviand ingeslagen en daarna zijn we weer teruggefietst. Terug bij de camper hebben we wat sms-jes verstuurd zodat het thuisfront weet dat we weer in het land zijn.
Op 17 juli weinig gedaan, wat lezen, puzzelen en na de middag de paden op en de lanen in. We hebben een lange wandeling gemaakt door de mooie omgeving van Vorden maar werden op het laatste stuk overvallen door de regen. En de regen is niet weer opgehouden 's avonds en 's nachts kletterde het op de camper en de voorspellingen waren voor de dagen daarop ook heel slecht. We hebben elkaar aangekeken en hebben besloten om de volgende dag naar huis te gaan. En dat is ook niet zo erg, er komen nog meer mogelijkheden om rond te trekken. We zijn gelukkig niet afhankelijk van 3 weken zomervakantie per jaar.






21 jul 2008

Noord-Nederland en Noord-Duitsland juli 2008 dl. 2

Op 10 juli hebben we wat langer geslapen en zijn we het grootste deel van de dag op de camping gebleven. Na de middag hebben we wat boodschappen gedaan in een groot winkelcentrum op een paar kilometer afstand. Daar zijn we lopend naar toe geweest.
De volgende dag 11 juli zijn we met de bus, die vlak voor de camping stopt, naar het centrum van Lubeck gegaan. Het is een prachtige stad met mooie oude gebouwen en aan de Trave, die door de stad stroomt, staan nog de oude zoutpakhuizen.
We hebben ook nog een rondvaart gemaakt door de haven en kanalen van Lubeck, waarbij hier het zicht op de stad zoals de zeelui dat in vroeger tijden zagen met alle kerktorens van de stad naast elkaar.
De stad is een bezoek meer dan waard vooral door de mooie oude gebouwen vanwaar hier een indruk
Op 12 juli zijn we uit Lubeck vertrokken richting Schwerin. Rond het middaguur waren we daar en we vonden snel een plekje voor de camper. Na een boterhammetje zijn we richting Schloss gewandeld. In dit slot is Prins Hendrik geboren de grootvader van onze koningin Beatrix. Het slot is met zijn gouden koepel en al zijn torens net een sprookjeskasteel, in een woord prachtig. Ook hebben we een stadsrondrit gemaakt zodat we nu een indruk hebben van Schwerin en de Schweriner See.

Toen we alles bekeken hadden zijn we verder gereden naar Waren aan de Muritz, na de Chiemsee het grootste binnenmeer van Duitsland. We hebben overnacht op een camperplaats bij camping Ecktannen in Waren. Ook hier weer alle voorzieningen aanwezig. http://www.camping-ecktannen.de/

Noord-Nederland en Noord-Duitsland juli 2008 dl.1

Op 6 juli vertrokken voor een zwerftocht met de camper. We zijn eerst naar Blokzijl gereden, hebben daar op een terras lekker koffie gedronken en zijn daarna via Kuinre en het Kuinre Bos naar Lemmer gereden.Na Lemmer over de dijk naar Mirns, waar we op het Mirnser Klif naar de kitesurfers op het water hebben gekeken.Na Mirns gingen we naar Hindeloopen waar het een gezellige drukte was. We waren hier nog nooit geweest en we hebben genoten van het stadje met z'n mooie gevels en boogbruggetjes. Ook de jachthaven met al die fraaie boten was het aanzien meer dan waard. We hebben op camping Hindeloopen overnacht waar we ons een beetje in Duitsland waanden zoveel Duitse gasten waren er. http://www.campinghindeloopen.nl/
Op 7 juli zijn we rond 10 uur vertrokken richting Workum voor een bezoek aan het Jopie Huisman museum. We zijn over allerlei kleine binnenwegen gereden waar op het wijde vlakke Friese land de wind vrij spel had. We waren al op tijd in Workum en in het museum. Het heeft veel indruk op ons gemaakt niet alleen de schilderijen maar ook al die oude attributen waarvan we veel dingen herkenden. Na het museumbezoek hebben we Workum bekeken, het is een langgerekt stadje met als bijzonderheid de kerktoren die los van de kerk staat.
Na nog wat omzwervingen zijn we naar Veendam gereden waar we hebben overnacht op camperplaats "Borgerswold". Die lag in een prachtige omgeving en had alle voorzieningen.
Op 8 juli zijn we van Veendam vertrokken naar Stade in Duitsland, een plaats met veel vakwerkhuizen die tevens het startpunt is van de Duitse Vakwerkstraat. Dat is een route die door heel Duitsland loopt en die je in etappes kunt rijden. Onderweg zijn we gestopt in Papenburg. We hebben daar in het centrum gewandeld en hebben daar de nagebouwde historische schepen bekeken die in het kanaal lagen. Tussen de middag daar nog even een broodje gegeten en toen koers gezet naar Stade. We hebben in Stade op camperplaats "Am Schiffertor" gestaan op loopafstand van het oude centrum en de bedoeling is om daar de volgende dag naartoe te gaan.Op 9 juli na het ontbijt de wandelschoenen aan en op weg naar de stad. Het is een mooie plaats met een prachtig gerestaureerd centrum en een klein haventje als middelpunt. Na de middag zijn we verder gereden naar Lubeck waar we al een paar keer op doorreis zijn geweest maar waar we nu ook de stad willen bekijken. We gaan weer naar dezelfde camping en blijven dan een paar dagen. http://www.camping-luebeck.de/