20 jun. 2011

Trip naar Luxemburg juni 2011

3 juni. Vandaag, de dag na Hemelvaart, met prachtig weer vertrokken voor een reisje richting Luxemburg. We hadden de navigatie ingesteld richting Noord-Limburg via een toeristische route  zodat we zelf ook verrast zouden zijn over het te rijden traject. En zo kwamen we dicht bij huis al door een stukje Nederland waar we nog nooit waren geweest namelijk Schoonheeten, echt heel mooi. Toen door de Achterhoek, wel bekend maar steeds weer de moeite waard. Vandaar naar Noord-Limburg waar we in Neer bij de Maas de camper hebben geparkeerd en hebben genoten van de bedrijvigheid in de jachthaven en op het water. We hebben er meteen ook maar geluncht en waren daar graag  op de camperplaats gebleven, maar helaas die was vol.
Toen besloten om naar camping Vosseveld in Helden te gaan, we waren daar al vaker maar helaas ook geen plek meer. Nog verschillende campings gebeld maar nergens plek.  We hebben de koppen bij elkaar gestoken voor overleg. Daar kwam uit om verder naar het zuiden te rijden en wel naar Meerssen daar waren we heel lang geleden ook al eens een nacht. Voor de zekerheid gebeld, en ja hoor voor een nacht was er nog een plekje en ze zouden die plek voor ons vasthouden. De navigatie deed het werk en loodste ons naar Meerssen. Alleen toen we de camping opreden kwam alles ons zeer vreemd voor. Het was ouder en minder verzorgd dan we ons herinnerden, maar ja het was al lang geleden.  Maar toen ik 's avonds de folder van de camping met de gegevens van de campinggids vergeleek bleek dat het huisnummer anders was. De camping die we hadden gebeld lag aan de overkant. We zijn er heen gegaan  hebben ons excuus aangeboden en meteen een paar nachtjes geboekt.
4 juni. Vandaag dus naar camping Meerssen. http://www.campingmeerssen.nl/
Eerst naar het dorp voor een paar boodschappen en toen naar de bedoelde camping. En wat je daar aan service krijgt je weet niet wat je overkomt. De eigenaar zorgt er letterlijk voor dat je perfect op je plaats komt te staan, hij sleept hout aan zodat de camper helemaal waterpas staat, echt geweldig. Toen alles klaar was kwam hij terug met twee koppen cappucino op een dienblaadje, wat een verwennerij. Maar dat was niet alles, 's avonds werden alle kampeerders nog getrakteerd op een groot glas ijskoffie. Een bijzondere ervaring op een zeer gastvrije camping.
Omdat de camping helemaal vol was moest er nog wat geregeld worden voor een grote tent waarmee acht heren 's avonds nog kwamen. Maar ook dat was geen probleem er werden wat auto's verplaatst en er werd wat overlegd hier en daar en de tent kon staan.
5 juni. Rustig dagje op de camping. 's Avonds een wandeling en het weer is nog steeds mooi.
6 juni. Rond tien uur vertrokken richting Luxemburg. Via Valkenburg, Gulpen, Slenaken in Nederland, Henri-Chapelle, Limbourg en de Hoge Venen in België. Daar hebben we gepauzeerd op de grote parkeerplaats waar je een wandeling kunt maken naar Baraque Michel. Die wandeling hebben we gemaakt samen met een Nederlands echtpaar dat ook onderweg was met een camper. De route loopt helemaal over een vlonderpad door het veen en het is best een pittige afstand. Omdat de lucht er zeer dreigend uitzag en het vlonderpad op een gegeven moment ophield hebben we rechtsomkeerd gemaakt. In de camper hebben we een broodje gegeten en zijn toen verder gereden naar Troisvierges in het noorden van Luxemburg. We vonden daar een plekje op camping Walensbongert gelegen op 300 meter van het centrum van de stad.
We hadden ons al geïnstalleerd toen tot onze verbazing achter ons een camper werd neergezet door het echtpaar dat ik eerder al noemde. De wereld is klein, nietwaar.
7 juni. Een paar keer naar het centrum gewandeld en verder een beetje relaxen op de camping.
8 juni. Vanmorgen afscheid genomen van het Nederlandse echtpaar en Troisvierges. Prachtige route gereden langs de oostgrens van Luxemburg en wel door het dal van de Our. Via Marnach naar Vianden met het hoog gelegen kasteel en vandaar door een mooi stukje Duitsland naar Born. 

Daar hebben we gekeken naar een camping. Maar die was te ver van alles verwijderd. Toen via een stukje Müllertal naar Diekirch waar we een plekje vonden op camping de la Sûre op 2 minuten wandelen van het centrum. www.camping-de-la-sure-diekirch.luxemburg.tel/
Hier hebben we wat meer mogelijkheden, kunnen lopend naar de stad en gebruik maken van het openbaar vervoer als we dat zouden willen.
's Avonds tegen half zes zitten we in de camper aan tafel, ik kijk naar buiten en zeg tegen Henk: "wat een nieuwsgierige mensen fietsen daar, ze zitten bijna achterstevoren op de fiets deze kant op te kijken". Even later wordt er op de deur geklopt en wat schetst onze verbazing, het is het Nederlandse echtpaar dat we hiervoor al twee keer getroffen hadden. Zij bleken op een camping tussen Diekirch en Ettelbrück te staan en maakten een tochtje langs de Sûre en bij het passeren van onze camping herkenden ze onze camper. Na een gezellig praatje hebben we weer afscheid genomen en een ontmoeting zit er nu niet meer in, zij gaan richting Frankrijk.
9 juni. Vandaag niet veel te melden. Na het ontbijt de camper schoongemaakt. Daarna lopend naar het centrum voor wat boodschappen. 's Middags wat gelezen en gepuzzeld. Ook heb ik wat mogelijke bestemmingen bekeken.
's Avonds nog een eind langs de Sûre en door Diekirch gewandeld.
10 juni. Vertrokken uit Diekirch weer richting Nederland. Langs Ettelbrück en Esch zur Sûre via toeristische wegen met prachtige uitzichten naar Bastogne. 
 
Net over de grens in Nederland was nog een camperplek vrij op camping de Oosterdriessen  in Oost-Maarland (Gemeente Eijsden). http://www.oosterdriessen.nl/
11 juni. We hadden deze camping uitgezocht vanwege het openbaar vervoer en dachten naar Maastricht te gaan. Maar of wij nu zo dom zijn , we werden niet wijs uit de dienstregeling, dus geen Maastricht. Op weg naar de bushalte kwamen we langs een bistro met daarbij een snackbar. Gemakkelijk, vandaag een keer een patatje en morgen de eerste Pinksterdag lekker uit eten. Maar helaas gesloten. Dan maar een boterham met een eitje, daar is ook niets mis mee. En wat morgen betreft, we zien wel.
12 juni. Vandaag prachtig weer. De hele dag buiten. 's Middags gewandeld en aan het water gezeten. De camping ligt namelijk prachtig aan het water.
's Avonds naar de bistro, die deze dag wel geopend was en heerlijk gegeten buiten op het terras.
13 juni. Vandaag terug naar huis, maar eerst nog een kopje koffie bij onze vrienden in Delden. En om deze korte vakantie af te sluiten hebben we met onze kinderen en kleinkinderen 's avonds nog gezellig gegeten.

Geen opmerkingen: