27 mei 2008

Frankrijk april en mei 2008 (dl.5) dl. 4 hieronder

Vannacht donderdag 15 mei wakker geworden van de regen en toen we deze morgen opstonden regende het nog en was de lucht egaal grijs. Omdat Henk liever rijdt met de camper dan erin zit om alleen maar naar buiten te kijken hebben we ons boeltje gepakt en zijn op weg gegaan naar Beaune. Zoals het meestal gaat hadden we onderweg mooi weer maar we hadden ons nog maar net geinstalleerd op camping Les Cent Vignes toen de regen alweer op ons neerdaalde. De camping is mooi en bij de ingang is een bushalte, misschien is het mogelijk om met de bus in het centrum te komen en op die manier nog wat van Beaune te zien en wat cadeautjes voor het thuisfront mee te nemen.
Vrijdag 16 mei
Het weer was vandaag prachtig, de hele dag buiten maar soms lopen dingen niet zoals je ze gepland had. Je kon met de bus naar het centrum en de receptionist op de camping had mij gezegd dat de bus steeds om 5 over het hele uur ging. Dus stonden we om 5 over 2 bij de bushalte maar daar bleek dat er om 5 over 1 en 5 over 2 geen bussen gingen. Dus terug naar de camping, oude kloffie weer aan en morgen maar een nieuwe poging wagen, we gaan dan waarschijnlijk lopen, we hebben de route een beetje verkend en het lijkt best te doen.
Zaterdag 17 mei
Rond 10 uur op weg gegaan naar het centrum van Beaune en de afstand viel heel erg mee. Het was er gezellig druk en er was een grote warenmarkt waar we geslaagd zijn in het kopen van cadeautjes voor 2 van onze kleinkinderen. In een brasserie gezellig koffie gedronken en tussen de middag een hapje gegeten in een mooi restaurant. Het viel niet mee om iets te kiezen uit de kaart maar uiteindelijk hadden we onze keus bepaald. Behalve ik hadden de anderen allemaal Boeuf Tartaar besteld en ik moet zeggen de borden waren een plaatje, maar het gezicht van onze vriend Henk sprak boekdelen
Hier nog een beeld van Port St. Nicolas in Beaune
Zondag 18 mei.
Vandaag rustig op de camping gebleven en 's avonds heerlijk gegeten in het campingrestautant. Morgen gaan we verder naar Langres waar we Ria en Henk het uitzicht willen laten zien vanaf de muur die om de oude stad loopt. Wij waren daar al eerder en weten dat je vanaf een parkeerplaats met een lift omhoog kunt naar de stad en dat is de manier voor onze vrienden omdat die momenteel niet zo goed ter been zijn.
Maandag 19 mei
We hebben de parkeerplaats gevonden en het plan zoals we dat hadden kon worden uitgevoerd. We hebben genoten van het uitzicht en hebben ook nog een wandeling door de stad gemaakt waarbij we ook de kathedraal hebben bezichtigd. Daarna zijn we naar Bannes gereden waar we hebben overnacht op camping Hautoreille waar we konden gaan staan waar we wilden omdat de receptie pas later op de middag open was. http://www.campinghautoreille.com/
Dinsdag 20 mei bijtijds vertrokken richting Mersch in Luxemburg. Het was een van de mooiste routes van deze vakantie. Groen heuvelland met mooie vergezichten. Oude Franse dorpjes, waar vervallen huizen er verlaten en met onkruid begroeid bijstaan. Vanaf Nancy hebben we autobaan gereden waarbij het nog spannend was of we voldoende diesel hadden om het voordelige Luxemburg te bereiken. Dat is gelukt en met 30 eurocent voordeel per liter hebben we getankt en camping Um Krounebierg bereikt. http://www.campingkrounebierg.lu/ Hier blijven we 1 nacht en morgen gaan we verder naar Nederland en ontmoeten daar de zus en zwager van mijn vriendin die op een camping in de buurt van Arcen staan.
Woensdag 21 mei
Vandaag heeft Ria een mooie route uitgestippeld die ons via de Hoge Venen in Belgie naar Broekhuizenvorst in Nederland bracht. Hoewel we met veel omleidingen te maken kregen hebben we een prachtige rit gehad. Aan het eind van de middag kwamen we aan op camping Kasteel Ooijen, een mooi terrein met prachtige voorzieningen. http://www.kasteelooijen.nl/
We hebben 's avonds lekker gegeten met z'n zessen en daarna nog een voetbalwedstrijd bekeken. En morgen gaan Henk en ik verder en blijven onze vrienden nog een paar daagjes bij hun familie.
Donderdag 22 mei.Hoewel we van plan waren een camping te zoeken in de buurt van Arnhem om daar nog te kijken naar wat cadeautjes voor de andere 2 kleinkinderen hebben we onze plannen gewijzigd en zijn we via een toeristische route richting huis gereden. We kwamen door de grensstreek in Duitsland waar we bij een leuk restaurant nog hebben genoten van Kaffee und Kuchen.

Ook kwamen we door de Achterhoek waar we in Varsseveld een speelgoedwinkel zagen waar we geslaagd zijn met de cadeautjes. Toen de laatste etappe naar huis. In Zenderen bij een wijnkoperij een paar flesjes wijn voor dochter, schoondochter en schoonzoon meegenomen. Voor onze zoon hadden we al een voorraadje van zijn lievelingsdrank Oase Tropical ingeslagen dus die was al voorzien. Na een kopje koffie bij een oom en tante in Almelo naar Hardenberg waar onze zoon ons en de rest van de familie verraste met een pannenkoekmaaltijd.
We hebben deze weken ontzettend veel gezien en genoten, maar het is ons wel duidelijk geworden dat wij meer houden van het groene heuvel- en bergland dan van de dorre droge omgeving in het zuiden.

Geen opmerkingen: