17 jul. 2009

Nederland en Munsterland 2009

17 juni. Ongeveer 10 uur vertrokken voor een rondje Nederland en een stukje Duitsland. Bestemming dag 1: Termunterzijl aan de Dollard. Dit stukje Nederland is ons onbekend, dus tijd om er een kijkje te nemen. We hebben door mooie dorpjes in Drente gereden en een koffiestop gehouden in Schoonoord op een terrasje in de zon. Rond het middaguur waren we op onze bestemming. De camping ligt pal achter de dijk die langs het wad loopt.
http://www.campingzeestrand.nl/
Er is daar nog een nog een heel oude sluis die met de hand bediend moet worden. Omdat het wad droog stond zijn we 's avonds nog weer even terug gegaan om langs het water te lopen. 18 juni. Vandaag de Eems-Oldambt route gereden. In Delfzijl het Maritiem Museum bezocht. In hetzelfde gebouw is ook een zee-aquarium en een gedeelte met gesteenten en mineralen en archeologische vondsten uit de omgeving, heel interessant. Via Appingedam kwamen we bij het Schildmeer waar we koffie hebben gedronken, toen een wandeling hebben gemaakt en daarna een boterham hebben gegeten.
Toen naar Slochteren waar we zijn gestopt bij de Fraeylemaborg, daar hebben we door de Engelse landschapstuin gewandeld.
19 juni. Rond 10 uur vertrokken naar Witmarsum in Friesland. We staan daar op recreatiepark Mounewetter, prachtige plekken, nu alleen nog wat beter weer. http://www.mounewetter.nl/
20 juni. Camper een beetje schoongemaakt en op de fiets wat boodschappen gedaan. Verder wat gelezen en gepuzzeld.
21 juni. Vandaag geprobeerd de Friese Meren route te rijden.Helaas overal wegen opgebroken en de draad van de route kwijtgeraakt. Verschillende keren heen en weer gereden maar de route niet weer op kunnen pakken. Toch veel mooie dorpjes gezien, veel water en boten en geregeld wachten bij opgehaalde bruggen. Onderweg in het weidse land een boterhammetje gegeten.
Op een gegeven ogenblik kwamen we bij een pontje en daarmee zijn we de Langweerder Vaart overgestoken. Tussen de middag hebben we gegeten in de Pastorij in Terherne Daarna terug naar de camping waar we vannacht nog blijven want morgen gaan we richting Noord-Holland.
22 juni. Aangekomen op camping Corfwater in Petten, mooi weer, lekker buiten zitten onder de luifel. http://www.corfwater.nl/
Maar dat leek mooier dan het was, er stond een harde wind en we moesten de luifel wel in de gaten houden. 's Middags op de fiets naar het dorp voor wat boodschappen en 's avonds langs de zee en over de camping gewandeld.
23 juni. Het was weer zonnig weer, maar helaas wind op stormsterkte. Dus de luifel kon niet naar beneden en buiten zitten kon alleen maar in de felle zon en dat verdraag ik niet aan mijn ogen. Dus hebben we besloten een adresje te zoeken in een bosrijke omgeving. Dat is Arnhem geworden en morgenvroeg vertrekken we.
24 juni. Vanuit Petten vertrokken en over akelig smalle weggetjes bereikten we de dijk Enkhuizen-Lelystad. Halverwege de dijk een kopje koffie bij het restaurant. Na Harderwijk via kleinere wegen naar camping Hooge Veluwe in Schaarsbergen waar we een mooi plekje hebben gevonden. http://www.hoogeveluwe.nl/ 25 juni. Vanmorgen al bijtijds op de fiets om broodjes te halen bij de campingwinkel. De fiets is nodig want de afstanden op de camping zijn groot. We hoopten dat het assortiment in de winkel ook groot zou zijn maar helaas dat was klein. Dus voor de rest van de boodschappen moesten we naar Arnhem. Dat was een beste afstand maar dat was het ergste niet, het waren die verschrikkelijke hoogteverschillen, die met name mij nekten. Sommige stukken waren zo steil dat we moesten lopen en soms had ik letterlijk een steuntje in de rug nodig.
's Middags hebben we lekker geluierd bij de camper, maar
's avonds hebben we onze stalen rossen weer gepakt en hebben we nog een uurtje gefietst.
26 juni. Vandaag kwam onze zoon met de kleintjes gezellig langs. De kinderen hebben lekker gespeeld, we hebben samen gegeten en na een ijsje bij het restaurant hebben we ze weer uitgezwaaid. Later op de middag kregen we een sms-je van onze vrienden, die bleken in Hoenderloo te staan. Morgen gaan we een dagje daar naar toe en dan vieren we gelijk de verjaardag van onze vriend een beetje.
27 juni. Rond koffietijd kwamen we aan in Hoenderloo waar de koffie al bruin was. Na de middag hebben we een mooie fietstocht gemaakt met z'n vieren. Onderweg werden we overvallen door een regen- en onweersbui. Maar gelukkig waren we net in Beekbergen zodat we maar een extra lange pauze hebben ingelast. 's Avonds nog even gezellig bij elkaar gezeten en morgen scheiden onze wegen zich weer. Onze vrienden gaan richting Noord-Brabant en wij gaan naar het Munsterland.
28 juni. Nadat we afscheid hadden genomen zijn we via een stukje autobaan en mooie rustige wegen richting Munster gereden. Onderweg zijn we gestopt bij de "Wildpferdebahn Merfelder Bruch", Dat is een kudde wilde paarden die daar al heel lang rondlopen. Het is een kudde van 350 paarden. We hebben de kudde bekeken en daar in het natuurreservaat een mooie wandeling gemaakt. Er is ook een speciale web-site: http://www.wildpferde.de/
Halverwege de middag waren we in Munster waar we hebben gestaan op de camperplaats voor de camping. http://www.campingplatz-muenster.de/
29 juni. Vertrokken van Munster richting Sassenberg. Onderweg Ludinghausen bezocht. Door het stadje gewandeld en Burcht Vischering bekeken. Het was een mooie wandeling daar naar toe. De burcht is zeer oud, al uit de 13e eeuw.
Toen nog een broodje op het terras van een deftige Konditorei, een paar poloshirts voor Henk gekocht en op naar de camping. http://www.campheidewald.de/ Daar leek het wel een Nederlandse kolonie, zoveel landgenoten stonden daar. De camping was prima en we kregen iedere keer kwakend bezoek.
30 juni. Vandaag is het de verjaardag van onze zoon en onze schoonzoon. Die hebben we allebei gebeld en gefeliciteerd. Na de middag zijn we op de fiets gestapt richting Sassenberg. Het stadje viel tegen daarom hebben een fietstocht gemaakt door het natuurgebied dat tussen Sassenberg en de camping ligt. Laat in de middag waren we terug en werden we verrast door een ijsverkoper op de camping. We hebben een lekker ijsje genomen en het eten koken maar een uurtje uitgesteld. Morgen gaan we verder en we zijn van plan nog een paar daagjes in ons geliefde Twente door te brengen.
1 juli. Na het ontbijt vertrokken richting Nederland. Via Bad Laer, Bad Iburg, Rheine, Salzbergen, Schuttorf, Quendorf (hier is mijn oma geboren), Nordhorn kwamen we aan op de Papillon in Denekamp. http://www.depapillon.nl/ We hebben een plaatsje gezocht en verder de hele middag geluierd. Tegen de avond op de fiets naar restaurant "Bolle Jan" voor een heerlijke pannenkoek. Als toetje ijs met verse aardbeien, wat wil een mens nog meer.
2 juli. Vandaag vroeg onder de douche en ontbeten. Vanwege de warmte wilden we vroeg weg voor een mooie fietstocht. Met gevulde picnic-tas en goedgehumeurd gingen we op pad. We hadden bedacht om langs het kanaal Almelo-Nordhorn te fietsen en een omweg te maken over het landgoed Singraven. Dat hebben we gedaan en het was heerlijk. Het was warm maar de route konden we helemaal in de schaduw afleggen. Eerst zijn we gestopt bij het "Sluizenhuisje". Onze koffie hebben we gedronken aan de oprijlaan van kasteel Singraven. Daarna zijn we teruggegaan naar het kanaal waar we koers hebben gezet richting Weerselo. Bij Reutum zijn we gestopt voor de middagboterham. We zaten daar bij de dubbele sluis, een plekje dat Henk nog heel goed kent. Toen we daar zaten kregen we eerst gezelschap van twee heren die hier met vakantie waren, maar woonden en werkten in Kenia. Even later kwamen er 4 dames aanschuiven en er ontspon zich een zeer geanimeerd gesprek. Na nog een tijdje kwamen er 2 leerkrachten met hun leerlingen uit groep acht die hun laatste schooldag vierden. Ik kwam met de leraar in gesprek en toen hij vertelde dat hij in Albergen bij het kanaal woonde, liet ik mij ontvallen dat ik daar vroeger een vriendje had. De achternaam van het vriendje wist ik nog, de voornaam was mij ontschoten. Laat hij die nou weten en de persoon in kwestie kennen. Wat is wereld toch klein. Na deze leuke ontmoetingen terug naar de camping voor de laatste overnachting van deze vakantie. Morgen nog een kopje koffie halen bij mijn zus, die in De Lutte woont en dan zit deze vakantie er weer op.


Geen opmerkingen: