10 mei 2010

Reis voorjaar 2010 bestemming Zuid-Frankrijk

Zaterdag 24 april samen met onze vrienden vertrokken voor een reis van zo'n 4 weken naar de Middellandse Zee. We hebben onze vrienden opgepikt in Borne vanwaar we na de koffie koers hebben gezet richting Moezel. Maar de tegenslag liet niet lang op zich wachten. Op autobaan 565 liet onze camper het afweten. Na contact met de ANWB heeft een sleepbedrijf ons weggesleept naar het plaatsje Rheinbach waar we op het terrein van Berger Cars hebben gekampeerd tot maandag.  We hadden daar een prima plaats en het waren mensen die nog weten wat service is. We kregen stroom en ook mochten we van hun sanitair gebruik maken. Ook werd ons op zondag vlees aangeboden van de BBQ. Al met al, ondanks de pech toch een positieve ervaring. Maandag's is er een nieuwe katalysator gemonteerd en konden we onze reis voortzetten. We zijn via een mooie route naar een camperplaats in Graach aan de Moezel gereden en hebben daar een plekje uitgezocht. 's Avonds in het plaatsje, waar je met 5 minuten wandelen was, een hapje gegeten.
Vandaag 27 april lekker genoten van het mooie weer en de scheepvaart op de Moezel.
Vandaag 28 april op de fiets naar Bernkastel-Kues, een leuk plaatsje en niet te ver om te fietsen. We hebben het plaatsje bekeken, lekker op een terrasje kofiie gedronken en een paar boodschappen gedaan.
29 april. Deze dag zijn we de Moezel overgestoken en hebben aan de overkant van de Moezel gefietst en nog steeds hebben we warm en zonnig weer. We genieten volop.
30 april. Vanmorgen eerst onze kleinzoon gebeld en toegezongen voor zijn verjaardag. Daarna vertrokken richting Nancy, helemaal langs de Moezel, een prachtige route. Via Thionville kwamen we tegen de avond op de camping in Nancy aan. http://www.nl.camping-brabois.com/  Hier blijven we twee nachten en daarna willen we via de Vogezen, de Jura, de Haut Savoie en de Franse Alpen naar het zuiden.
1en 2 mei. Het weer wordt er niet beter op en de verwachtingen zijn bar en boos. We overleggen en beslissen om de route achterstevoren te rijden en via de autobaan richting het zuiden te gaan en dan maar verder zien wat we doen.
3 mei. We gaan zoals gezegd autobaan rijden en vertrekken naar Dardilly bij Lyon. Onze vrienden nemen vanaf de camping in Nancy nog twee Nederlandse meisjes mee die liftend op weg zijn naar Barcelona. In Lyon horen we dat FC Twente kampioen is geworden en dat doet ons Twentse hart goed.
4 en 5 mei. Weer via de autobaan een beetje zuidelijker en wel naar camping Beau Rivage In Cardet in de Cevennes. http://www.campingbeaurivage.com/  Deze camping was ooit eigendom van een familie uit onze woonplaats en we waren daar nieuwsgierig naar.  Het is een mooie plek maar wel erg ver van de bewoonde wereld. En met mooi weer waarschijnlijk veel interessanter dan nu. Want ook nu was er geen lol aan, regen, kou en storm, kachel aan in de camper en niks luchtige kleding. Ook de vooruitzichten bleven slecht en we zagen dat in Nice zowaar de boulevard was afgesloten in verband met de weersomstandigheden. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten maar weer noordelijker te trekken
   
6 mei. Vanmorgen bleek dat onze vriendin zich zorgen maakte over haar gezondheid. Op dat moment hebben we een punt achter deze reis gezet en zijn we in 2 dagen naar huis gereden. Gelukkig gaat het met onze vriendin goed en moeten we maar weer plannen maken voor een andere reis. 

Geen opmerkingen: