21 okt. 2010

Korte Drielanden Trip september 2010

8-9. Heel lang wilde Henk al naar de Belgische kust. Hij had veel gehoord over de kusttram die daar langs de hele kust loopt en dat leek hem wel wat. We hadden tijd en zin dus vertrokken we. Eerst naar Gent waar we de stad wilden bekijken, maar zoals zo vaak, het weer werkte niet mee en omdat we maar een weekje hadden, was er geen tijd om op mooi weer te wachten in Gent.
www.gent.be/blaarmeersen
9-9. Dus vanmorgen koers gezet naar de kust. We hadden Camping Astrid in Bredene uitgezocht omdat die vlak bij het centrum ligt, de halte van de kusttram dichtbij is en Bredene zo ongeveer in het midden van de kustlijn is gelegen.
http://www.camping-astrid.be/
Je kunt van daaruit met de tram naar het noorden en naar het zuiden. Hoewel het weer in Gent bar en boos was, in Bredene konden we buiten zitten.
10-9. Vandaag wilden we met de tram naar Zeebrugge en tegen de middag zijn we op pad gegaan. Het is een prima verbinding met heel veel stops, dus je kunt overal in- en uitstappen. In Zeebrugge eerst maar de inwendige mens versterkt en daarna zijn we naar de havens gegaan. Het was koud en regenachtig en daarom hebben we maar een rondvaart door de havens gemaakt. Dat was wel interessant, de grote containerhaven en de veerboten die naar Groot-Brittanië varen.
Op de terugweg zijn we nog uitgestapt in Wenduine en daar hebben we wat rondgelopen en gekeken bij de vissers die vanaf de promenade probeerden een visje te verschalken. Terug in Bredene hebben we de Dahliatuinen bezocht die ieder jaar in augustus en september te bewonderen zijn.
Het was een leuke dag, alleen viel het ritje met de tram tegen. Ik had me voorgesteld dat je op veel plaatsen een mooi uitzicht zou hebben op de zee maar dat was niet zo. Je rijdt overal door bebouwd gebied en vooral Blankenberge vond ik zeer deprimerend. Grauwe hoogbouw daar krijg je niet echt een vakantiegevoel van. We besloten toen om de kust te verlaten en dwars door België naar de Duitse Eifel te gaan.
11-9. Deze morgen eerst geld en brood gehaald, de camping betaald en ons reisvaardig gemaakt.Via Brussel en door de Hoge Venen met prachtige vergezichten, kwamen  we 's middags aan in Stadkyll. http://www.landalcampings.nl/ 
Het weer was heel mooi en we hebben lekker buiten gezeten.
12-9. Dagje op de camping en 's morgens genoten van het mooie weer. Dat was
's middags afgelopen en de regen viel weer met bakken naar beneden.
13-9. Vandaag vertrokken uit Stadtkyll richting Aken. We hebben een prachtige route door de Eifel gereden. Eerst naar Gerolstein daar hebben we rondgewandeld en lekker op een terras koffie gedronken, ja het was weer droog en zonnig.
Vandaar zijn we langs de vulkaanmeren naar Wallenborn gereden. In dat plaatsje vind je de enige vulkaanbron op het Europese vasteland, zowat te vergelijken met de geisers op IJsland met dat verschil dat het water hier niet warm is.
Hierna via Daun en de Nürburgring naar Blankenheim. Daar hebben we de Historische Altstadt bekeken en de bron van de Ahr.
Achter deze tralies is die bron.
Toen verder naar Aken. We hadden het adres van de camperplaats, die voor de camping moest liggen, ingetoetst. Alleen het huisnummer werd door ons navigatietoestel niet herkend, maar we gingen er van uit dat we er wel zouden komen. We kwamen inderdaad wel in Aken en ook wel in een straat met dezelfde naam, maar een camping was niet te vinden in het smalle straatje met aan beide kanten bebouwing. Omdat het inmiddels spitsuur was hadden we geen zin om in het stadsverkeer verder te zoeken en zijn we maar naar camping de Gastmolen in Vaals gereden. http://www.gastmolen.nl/
Daar kregen we een plek met uitzicht op het mooie glooiende Limburgse landschap.
14-9. Vanmorgen via allerlei binnenwegen naar Kalkar gereden. Volgens beschrijving een stadje met een middeleeuws centrum.Dat was inderdaad zo maar het was zo klein dat we het snel bekeken hadden.
 
Omdat het onze laatste dag was besloten we naar camperplaats De Nieuwe Aanleg in Almen te gaan. http://www.nieuwe-aanleg.nl/
Daar waren we al eerder en we vinden het daar heel fijn. Het zicht op het kanaal en het restaurant zijn trekpleisters. We hebben lekker gegeten en 's avonds in de camper FC Twente zien spelen tegen Inter. Ze deden het geweldig. Ondertussen begon het weer te regenen, niet zachtjes, maar heel hard. Nou ja, morgen gaan we weer naar huis. Missschien als het weer het toelaat gaan we binnenkort weer een weekje.

1 opmerking:

Hans Bouck zei

Pa en ma, zeer herkenbaar door onze 2 vakanties in de Haan, het treintje, tram hebben we vaak zien rijden. Blankenberge heeft in de zomer wel uitstraling door zijn strand. Weer een leuke aanvulling op jullie blog.