31 aug. 2012

Kamperen met de kleinkinderen

Sinds we kleinkinderen hebben is het de gewoonte om samen met hen een paar daagjes te kamperen.
We zijn met de oudste begonnen toen hij nog heel klein was. We zijn toen geweest in Wierden op camping de Lysanderhoeve. Hij had, maar ook wij, de tijd van zijn leven. Hij kon er heerlijk spelen, er liepen dieren rond en het mooiste was dat er een pipowagen kwam met twee paarden ervoor. De Lysanderhoeve is inmiddels een stoeterij.

 Een ander jaar waren we met hem in Dwingelo op camping De Meistershof, ook een camping heel geschikt voor jonge kinderen. www.meistershof.nl 
Hier zijn we met hem naar speelstad Oranje geweest. www.speelstadoranje.nl
Het jaar daarop gingen we met hem naar Zweeloo naar camping de Knieplanden. www.campingknieplanden.nl
Van daaruit zijn we met hem naar het speelgoedmuseum in Roden geweest. Een groot succes, niet alleen de oude speelmaterialen, maar ook het knutselen met Knex. www.kinderwereld.net
Het jaar daarop waren we met hem in Gasselte op camping De Berken. www.campingdeberken.nl Daar heeft hij nog mee gedaan aan een spannende speurtocht met dierengeluiden. En daar kon je zo het bos in, ook heel leuk.
 
 
 

 Inmiddels was onze tweede kleinzoon aan de beurt voor een paar daagjes met opa en oma. Met hem waren we op camping De Lemeleresch. www.lemeleresch.nl
Ook een fijne camping voor kinderen. Hij had daar een paar vriendjes en was niet uit het zwembad weg te slaan. Hij was 's nachts nog niet helemaal droog maar daar hebben we wat opgevonden met een speciale luieremmer die je luchtdicht kunt afsluiten zodat je geen luchtjes krijgt in je camper. Ik heb dat aangeschaft bij een speciale kinderwinkel op het internet. www.kinderwebwinkel.nl  Ze verkopen daar veel meer handige dingen voor kamperen met kinderen. Maar niet alleen voor kamperen, ook voor allerlei andere artikelen voor kinderen kun je daar terecht.
Op de Lemeleresch waren we ook met ons derde kleinkind, een kleindochter, en weer genoten we volop. Het is zo leuk om ieder kleinkind eens alleen mee te maken en te zien hoe verschillend ze zijn en reageren. Zij was het liefst aan het klimmen en met allerlei speeltoestellen bezig.
Dit jaar was ons jongste kleinkind aan de beurt. Met hem waren we op De Molenhof in Reutum, een fijne camping voor alle leeftijden. En ook nu waren het weer heerlijke dagen. www.demolenhof.nl  Hij speelde het liefst in de spannende waterspeeltuin, lekker dammen bouwen en ook het grote springkusssen en de overdekte speelplaats waren populair. En een plezier deden we hem ook met een rondje midgetgolf.
Omdat het zo'n leuke camping is, en onze dochter dit jaar niet de mogelijkheid had lang weg te gaan met vakantie, hebben wij onze twee oudste kleinzoons ook een poosje meegenomen naar diezelfde camping.
Die hebben zich prima vermaakt op het prachtige sportveld en in het mooie binnen- en buitenzwembad, en niet te vergeten samen met ons mee te doen aan een gezinsgriezeltocht.
 En voor het eerst hebben ze met z'n tweeën geslapen in een tentje dat we voor die gelegenheid hebben aangeschaft. Voor hen een bijzondere ervaring.

Ook hebben we met de jongens de sterrenwacht in Lattrop bezocht, heel interessant. www.e-cosmos.nl
 
Al met al kan ik iedereen aanbevelen zoiets te ondernemen, je leert je kleinkinderen op een heel andere en dierbare manier kennen.

Geen opmerkingen: