21 jul. 2008

Noord-Nederland en Noord-Duitsland juli 2008 dl. 2

Op 10 juli hebben we wat langer geslapen en zijn we het grootste deel van de dag op de camping gebleven. Na de middag hebben we wat boodschappen gedaan in een groot winkelcentrum op een paar kilometer afstand. Daar zijn we lopend naar toe geweest.
De volgende dag 11 juli zijn we met de bus, die vlak voor de camping stopt, naar het centrum van Lubeck gegaan. Het is een prachtige stad met mooie oude gebouwen en aan de Trave, die door de stad stroomt, staan nog de oude zoutpakhuizen.
We hebben ook nog een rondvaart gemaakt door de haven en kanalen van Lubeck, waarbij hier het zicht op de stad zoals de zeelui dat in vroeger tijden zagen met alle kerktorens van de stad naast elkaar.
De stad is een bezoek meer dan waard vooral door de mooie oude gebouwen vanwaar hier een indruk
Op 12 juli zijn we uit Lubeck vertrokken richting Schwerin. Rond het middaguur waren we daar en we vonden snel een plekje voor de camper. Na een boterhammetje zijn we richting Schloss gewandeld. In dit slot is Prins Hendrik geboren de grootvader van onze koningin Beatrix. Het slot is met zijn gouden koepel en al zijn torens net een sprookjeskasteel, in een woord prachtig. Ook hebben we een stadsrondrit gemaakt zodat we nu een indruk hebben van Schwerin en de Schweriner See.

Toen we alles bekeken hadden zijn we verder gereden naar Waren aan de Muritz, na de Chiemsee het grootste binnenmeer van Duitsland. We hebben overnacht op een camperplaats bij camping Ecktannen in Waren. Ook hier weer alle voorzieningen aanwezig. http://www.camping-ecktannen.de/

Geen opmerkingen: