22 jul. 2008

Noord-Nederland en Noord-Duitsland juli 2008 dl.3 (dl.2 en dl.1 hieronder)

Op 13 juli met prachtig weer vertrokken naar het plaatsje Waren. Aan de haven vonden we al snel een parkeerplaats voor de camper en konden we de stad gaan bekijken. En we troffen het er was van alles te doen: kermis, optredens, op verschillende plaatsen was er markt en er was een stuntrijder die allerlei capriolen uithaalde op verschillende motoren.Ook hebben we lekker in het zonnetje genoten van het uitzicht over de Muritz.Tegen de middag zijn we verder gereden richting Ludwigslust maar de bewegwijzering was zo slecht dat we doorgereden zijn naar Dannenberg waar we een camping hebben opgezocht. Daar hadden we een mooie plek maar we hadden een niet zo'n prettig bericht gekregen van het thuisfront zodat ons plezier op dat moment niet zo groot was.
Op 14 juli zijn we maar weer gaan rijden, dan word je gedwongen om aan andere dingen te denken, ik moet mijn aandacht bij de te rijden route houden en Henk zijn aandacht bij de weg, want naar huis gaan was geen optie, het bericht had niet te maken met onze familie maar was wel van dien aard dat het ons erg aangreep.We hebben allerlei kleine weggetjes gereden en dat is altijd fijn, niets geen gejakker en je ziet een land zoals het werkelijk is. We wilden naar Nienburg aan de Weser, daar is een camperplaats pal aan de rivier en dat leek ons wel wat. Maar dat dachten er blijkbaar meer want toen we daar arriveerden was er geen plekje meer vrij. We hebben toen in de campergids een ander plekje gezocht en wel Waldferienpark Steyerberg op zo'n 20 kilometer van Nienburg. Om er te komen was niet eenvoudig er waren omleidingen en het bleek dat het adres in de campergids niet klopte. We kwamen n.l. in een woonwijk terecht en een vriendelijke man bood aan ons te begeleiden naar de camperplaats. Hij bleek daar te werken en had ons al zien rijden. Het was een mooie plaats midden in een mooi bos en weer met alle voorzieningen. Alleen moesten we de andere dag weer verder want er waren in de wijde omgeving geen winkels en ons brood was op.

Op 15 juli hebben we eerst ons oudste kleinkind telefonisch toegezongen voor zijn verjaardag en daarna zijn we gaan rijden. Na alle emoties hadden we zin om een paar daagjes lekker op een camping te staan en we vonden dat we dat net zo goed in Nederland konden doen. Dus bij hoge uitzondering via de autobaan richting Winterswijk waar we wat inkopen hebben gedaan bij een bekende kampeergigant. Daarna naar camping de Reehorst in Vorden. http://www.dereehorst.nl/
Daar hadden we een heel mooie plek.
Op 16 juli 's morgens op de fiets naar Vorden, de afstand viel mee, ongeveer een kwartiertje op de fiets. Daar hebben we wat proviand ingeslagen en daarna zijn we weer teruggefietst. Terug bij de camper hebben we wat sms-jes verstuurd zodat het thuisfront weet dat we weer in het land zijn.
Op 17 juli weinig gedaan, wat lezen, puzzelen en na de middag de paden op en de lanen in. We hebben een lange wandeling gemaakt door de mooie omgeving van Vorden maar werden op het laatste stuk overvallen door de regen. En de regen is niet weer opgehouden 's avonds en 's nachts kletterde het op de camper en de voorspellingen waren voor de dagen daarop ook heel slecht. We hebben elkaar aangekeken en hebben besloten om de volgende dag naar huis te gaan. En dat is ook niet zo erg, er komen nog meer mogelijkheden om rond te trekken. We zijn gelukkig niet afhankelijk van 3 weken zomervakantie per jaar.


Geen opmerkingen: