22 jun. 2013

Korte trip juni 2013 naar Achterhoek en Zuid-Holland

Donderdag 13 juni. Vertrokken naar de Achterhoek. Het plan was om een paar dagen in de buurt van Lochem te staan zodat we daar konden fietsen en op familiebezoek gaan in Lochem. De camping die we op het oog hadden en die aan de voet van de Lochemse Berg ligt viel ons zwaar tegen. Het zag er verwaarloosd uit en al heb je je eigen onderkomen bij je, het oog wil ook wat, is het niet? Daarom zijn we naar Almen gereden en hebben daar op de ons bekende camperplaats overnacht. Almen ligt ook in die buurt dus van daaruit zouden onze plannen ook door kunnen gaan. Maar de weergoden waren ons niet goed gezind want we hadden ons nauwelijks geïnstalleerd of de regen viel met bakken naar beneden. Eerst maar even lekker gegeten bij de Nieuwe Aanleg, het restaurant naast de camperplaats. Vrijdag 14 juni. Omdat het weer slecht bleef zijn we naar Woerden gereden en hier hebben we een mooie plek op camping Batenstein en hier blijven we een paar dagen, misschien dat we volgende week teruggaan naar de Achterhoek en onze plannen dan uitvoeren.
In Woerden is dit weekend van alles te doen en je kunt met de trein van hier gemakkelijk naar verschillende grote steden.
Zaterdag 15 juni. Vanmorgen wat langer geslapen, daardoor later onder de douche en een laat ontbijt. Verder een beetje aangeklungeld en na de middag op de fiets de stad in, er waren havendagen in Woerden met optredens van verschillende shantykoren. Ook was er een markt met watersportbenodigdheden, een streekproductenmarkt en een wedstrijd waarbij het erom ging welke boot het hoogste gewicht kon trekken.
Jammer was de stormachtige wind die mij letterlijk de adem benam.
Zondag 16 juni. De hele dag op de camping. 's avonds lekker wat spiesen op de grill.
Maandag 17 juni. Met de trein naar Leiden. Had me er erg veel van voorgesteld maar ik vond Delft en Alkmaar als stad veel mooier. Natuurlijk waren er mooie bouwwerken en bijvoorbeeld de verschillende hofjes zijn erg mooi. Ook de geboorteplek van Rembrandt hebben we bekeken. 's Avonds een hapje gegeten in Woerden.
Dinsdag 18 juni. Vertrokken naar de Achterhoek waar we staan op camping de Waterjuffer in Harfsen. Het is een mooie camping en mooi centraal gelegen. Je bent hier dicht bij Lochem, Laren, Almen, Gorssel, Deventer en Zutphen.'s Avonds een mooie fietstocht gemaakt naar Almen.
Woensdag 19 juni. Eerst wat boodschappen gedaan en daarna een eindje gefietst en na de middag moesten de fietsen aan de stroom
en dat duurt een tijdje. Maar het is mooi weer en dan is er tijd om buiten te zitten en mijn blog bij te werken. 's Avonds nog een mooie wandeling gemaakt.
Donderdag 20 juni. Henk heeft eerst mijn fiets naar de fietsenmaker gebracht er klinkt een geluidje dat er niet hoort. Vanmiddag zal het klaar zijn.
Hopelijk kunnen we dan weer fietsen, tenminste als het weer geen spelbreker wordt, ik hoor het namelijk al rommelen.
Het weer werd alleen maar slechter, onweer en hevige regen. Laat in de middag hebben we ons boeltje gepakt om naar huis te gaan. Onderweg klaarde het op en hebben we onze plannen bijgesteld . We zijn naar camping de Lemeleresch gegaan. 's Avonds daar nog een lekkere pannenkoek gegeten.
Vrijdag 21 juni. Tot onze grote verrassing troffen we op deze camping de zus en zwager van onze beste vriendin, we hebben gezellig samen een kopje koffie gedronken en een beetje bij gekletst. Zij stonden er al bijna een maand en gingen 's middags even naar huis om een paar wasjes te draaien. Wij zaten in de camper want buiten was het niet gezellig, het bleef maar regenen en de vooruitzichten bleven slecht. Uiteindelijk maar besloten om een eind aan dit tripje te maken en naar huis te gaan.

1 opmerking:

camperblog van een natuurliefhebber zei

leuk verslag, jammer van het weer.
groetjes,Marianne