10 aug. 2013

Reis naar Drenthe en Noord-Holland juli en augustus 2013

29 juli. 's Middags vertrokken naar camping De Bronzen Emmer in Meppen Drenthe. De bedoeling is om hier 's morgens te zwemmen en 's middags te fietsen. Het zwemmen omdat ik dat in jaren niet meer heb gedaan en het graag weer wil proberen. En bij deze camping is er 's morgens van negen tot tien een uurtje speciaal voor senioren, dus geen springende kinderen om je heen en dat is voor mij met toch wel wat watervrees ideaal. Zo hebben we het dus ook gedaan en het weer werkte goed mee zodat we fijne fietstochten konden maken. De eerste tocht die we fietsten was de Geeserveld Fietsroute, een tocht door Boswachterij Gees en Natuurreservaat "De Hooge Stoep", een mooie tocht en heel goede fietspaden. En dan die mooie Brinkdorpen waar je doorheen komt.
De andere dagen hebben we via fietsknooppunten gefietst, dat is ideaal, je kunt de tocht op ieder moment uitbreiden of inkorten. Bij Zweelo kwamen we langs het oude kerkje waarvan Vincent van Gogh ooit een schets heeft gemaakt.
Na negen dagen vonden we het wel goed en besloten we naar  Noord Limburg te reizen en wel naar een VEKABO camping in Beesel. De camping was meer dan mooi maar er waren bijna geen mensen, heel saai dus. Dus besloten we meteen dat ons verblijf daar maar een nacht zou duren.
De volgende morgen een beetje op de bonnevooi vertrokken. Dicht bij Beesel kon je met de pont over de Maas naar Kessel en dat hebben we toen gedaan.
Inmiddels hadden we besloten om onze vakantie voort te zetten in Edam en vandaar Volendam te bezoeken. De rit daar naar toe was prachtig. Langs rustige wegen door Brabantse land en over de dijk langs de rivier tot Bij Batenburg.. Deze plaatjes zijn genomen onder aan de dijk bij Batenburg.
Vanaf Batenburg een mooie route tot de oversteek per pont over de Lek naar Wijk bij Duurstede. Daar hebben we de camper geparkeerd en een wandeling door die mooie stad gemaakt.
Toen via een snelle route naar Edam, waar we een plekje vonden op camping Strandbad, pal aan het IJsselmeer en de toegang naar de jachthaven voor onze camper, genoeg te zien dus.
's Avonds lekker gegeten op het terras van het restaurant op de camping. De volgende dag op de fiets naar Volendam, niet ver en makkelijk fietsen onder langs de dijk. En dan Volendam, ik moet zeggen: "aan ons niet besteed". Wat een kitsch en zoveel van hetzelfde, maar och het weer was goed en de koffie lekker dus niet zeuren. Maar een paar leuke plaatjes kun je er wel schieten.
Toen terug naar Edam, wat een verademing. Een prachtig plaatsje met heel veel oude straatjes en huisjes, dat was genieten.
Dit was ook de laatste dag, morgen weer naar huis. We kijken terug op twee heel fijne weken, waarvan we hebben genoten.

1 opmerking:

Unknown zei

Foto 11 vinden wij de mooiste